RENUNGAN

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa yang ada sebarang kesalahan dengan saudaranya maka hendaklah diselesaikan sekarang, kerana sesungguhnya di sana (di akhirat) tiada lagi wang ringgit untuk dibuat bayaran, (yang ada hanyalah) diambil hasanah (kebaikan) yang ada padanya, kalau dia tidak mempunyai kebaikan, diambil keburukan orang itu lalu diletakkan ke atasnya.” -Riwayat Bukhari

Abu Hurairah r.a berkata, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa bersedekah seberat biji kurma dari usaha yang baik, dan tidak naik (sampai) kepada Allah melainkan yang baik, maka sesungguhnya Allah menyambutnya dengan tangan kanan-Nya. Kemudian Allah memelihara sedekah itu untuk pemiliknya, sebagaimana seorang kamu memelihara anak-anak kudanya sehingga menjadilah sedekah itu setinggi gunung.” -(al-Bukhari dan Muslim)

Dari Abu Hurairah r.a, dari nabi s.a.w sabdanya:”Sesungguhnya Imam (pemimpin, pembesar atau penguasa) itu adalah bagaikan perisai, di mana orang berperang memakai perisai dan menjaga diri dengannya. Jika Imam memerintahkan supaya bertaqwa kepada Allah ‘Azza wa Jalla dan berlaku adil, dia mendapat pahala kerananya dan jika dia memerintahkan selain itu maka dia mendapat siksa.” -(Muslim)


Saturday, February 26, 2011

ape pendapat korang?- raja lawak 2011 musim ke 5 0_o

Setiap Jumaat, bermula 7 Dis 2010
Eps 1-3 : 3 eps X 2 jam, 9.00 malam – 11.00 malam
Eps 4 – 11: 8 eps X 1½ jam, 9.00 malam – 10.30 malam

Program ini merupakan program kemuncak dalam setiap minggu dalam Raja Lawak Astro. Di pentas Raja Lawak ini, para peserta akan membuat persembahan/tugasan yang diberikan bagi memastikan mereka layak diangkat sebagai Raja Lawak Astro. Setiap minggu mereka akan diberikan tema tugasan dan para peserta dikehendaki membuat satu persembahan lawak dengan masa yang ditetapkan. Persembahan mereka akan dikritik oleh pengkritik tetap..


antara 12 peserta raja lawak 2011 musim ke 5 ;)


peserta y msih gagah b'tahan di gelanggang raja lawak setakat ini ;)

pada aku,, kalo balas nk jdik juara musim ni pon xsala, bcoz dy mmg perform, ngn trdemark 'sensord' agk lucah dy.. haha.. kalo aku, final aku nak balas, man n r2 perform.. ok x? pndpt korang??

3 comments:

 1. Man and R2 laaa the best perform!

  Well tidak dinafikan dulu pun saya minat BALAS , tp semenjak nie dorang dh merundum . Tgk MAN . Setiap mggu rasanya dia yg paling BEST and LAWAK . Yg lelain semua biasa2 , tp boleh pegy jauh laa .

  ReplyDelete
 2. hehe.. tol2.. stiap org de pndpt msing2.. suke gak man n r2.. ;) deorg mmg perform

  ReplyDelete
 3. mmg dari mula2 minat hbis kt BALAS dn rasanya mmg dorang kot blh jdi juara..

  ReplyDelete