RENUNGAN

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa yang ada sebarang kesalahan dengan saudaranya maka hendaklah diselesaikan sekarang, kerana sesungguhnya di sana (di akhirat) tiada lagi wang ringgit untuk dibuat bayaran, (yang ada hanyalah) diambil hasanah (kebaikan) yang ada padanya, kalau dia tidak mempunyai kebaikan, diambil keburukan orang itu lalu diletakkan ke atasnya.” -Riwayat Bukhari

Abu Hurairah r.a berkata, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa bersedekah seberat biji kurma dari usaha yang baik, dan tidak naik (sampai) kepada Allah melainkan yang baik, maka sesungguhnya Allah menyambutnya dengan tangan kanan-Nya. Kemudian Allah memelihara sedekah itu untuk pemiliknya, sebagaimana seorang kamu memelihara anak-anak kudanya sehingga menjadilah sedekah itu setinggi gunung.” -(al-Bukhari dan Muslim)

Dari Abu Hurairah r.a, dari nabi s.a.w sabdanya:”Sesungguhnya Imam (pemimpin, pembesar atau penguasa) itu adalah bagaikan perisai, di mana orang berperang memakai perisai dan menjaga diri dengannya. Jika Imam memerintahkan supaya bertaqwa kepada Allah ‘Azza wa Jalla dan berlaku adil, dia mendapat pahala kerananya dan jika dia memerintahkan selain itu maka dia mendapat siksa.” -(Muslim)


Friday, January 14, 2011

teka waktu kelahiran "fathaka"- give & away


Salam.. hye readers.. ;) contest baru y ketiga dri aku "fathaka" sempena tarikh kelahiran aku hmpir tiba iaitu pada 4 februari 1990.. b'mksud umur aku bkal mnjdik 21 taon.. insyaALLAH.. ^_^
contest ni senang jek, juz korang kena teka pkul bape aku dilahirkan pd 4 hb tu.. paham kn..
syarat2 contest sprti di bwah...


SYARAT2 CONTEST:

^_^

alamak.. t'tinggal lak.. 7) korang kena ltak banner kt ats tok entry korang 2 k.. huh


;)sebarang masalah or prtnyaan ley la korang tinggalkn kt cni.. mcm biase, adiah aku still cam dulu.. WANG TUNAI mnjdik rebutan tok kalian..

;)jika tiada sesiape y dpt meneka dgn tepat, aku akn crik pmenang y meneka waktu pling hampir dgn waktu kelahiran aku.. ape lagi.. try dlu..

selamat mencuba ^_^


26 comments:

  1. Insyaallah kalau de mse SkY join hehe

    ReplyDelete
  2. ok, ili dah join.. ^_^

    http://loveleeya.blogspot.com/2011/01/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    dah nk makin tua da die.. hehe~ ^_^

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. salam...dah join..sory lupe nak letak link sblm ni...hehe(",)

    http://norlailaislam.blogspot.com/2011/01/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  5. Salam Fathaka...
    Izzah da join...jngn cedih2 ek...

    http://tengkuizzahfarahana.blogspot.com/2011/01/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  6. hehe.. tq to all..
    izzah: xpe pon sbnrny.. sume org bz.. phm la ^_^.. kuang y msok,, ag snang la nk crik pmnang kn ;)

    ReplyDelete
  7. Sammy pon join jugak GA ni ^_^

    http://einaazsammy.blogspot.com/2011/01/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  8. cik bambam join ea.. :)

    http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/02/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  9. saya join...

    id : Fadzillah Kamarudin

    http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/02/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  10. SALAM PERKENALAN
    UMILIZA989 JOIN
    LINK:
    http://norliza989.blogspot.com/2011/02/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  11. Cute mum dah join.. harap belum tutup lagi...

    http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/02/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    TQ

    ReplyDelete
  12. dah belated tapi boleh lagi ke join?

    http://mommysukacontest.blogspot.com/2011/02/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html


    harap ada rezeki mommy, berkat hari jumaat =)

    ReplyDelete
  13. As Salam..

    syu dah join..

    http://syu90contest.blogspot.com/2011/02/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    tQ~

    ReplyDelete
  14. salam..saya join..

    id : cikpuanhady

    http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/teka-waktu-kelahiran-fathaka-giveaway.html

    thanks..

    ReplyDelete
  15. join
    http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/02/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  16. join
    http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/03/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html
    tq

    ReplyDelete
  17. salam..
    saya join ye:)
    id follower:fadwa daud

    http://stayinheart.blogspot.com/2011/03/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give.html

    thanks ye:)

    eh,lupa..HAPPY BIRTHDAY!!!

    ReplyDelete
  18. join
    id:nabilamedan96
    link>>
    http://nabila-suka-contest.blogspot.com/2011/03/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  19. SALAM..
    HAPPY BELATED BIRTHDAY LE..
    NUR JOIN
    http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/03/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    nurhafiz2009@yahoo.com
    JEMPUT JOIN GA HINGGA 16 MAC:ALL IN ONE

    ReplyDelete
  20. Salam..

    Ummi nak join ek...


    http://nur-princess-sharing.blogspot.com/2011/03/selamat-ulangtahun-fathaka-teka-waktu.html

    ReplyDelete
  21. salam..ahkak amor join

    http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/03/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    tq

    ReplyDelete
  22. sorry tentang semua2 di sini. saya susah nak faham tioap2 kali nak join GA. tapi saya cuba sebab keeeena tag. sorry tentang semua2 dalam entry ni. :)
    http://buyunchan.blogspot.com/2011/03/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete
  23. tyrah join. sory tajuk entri laen :)

    http://miszathirah.blogspot.com/2011/03/contest-teka-waktu-kelahiran-fathaka.html

    ReplyDelete
  24. Saya dah join.

    http://yummycokelat.blogspot.com/2011/03/join-ga-teka-waktu-kelahiran-fathaka.html

    ReplyDelete
  25. join. hehe :)

    http://shafikascontestsblog.blogspot.com/2011/04/teka-waktu-kelahiran-fathaka-give-away.html

    ReplyDelete