RENUNGAN

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa yang ada sebarang kesalahan dengan saudaranya maka hendaklah diselesaikan sekarang, kerana sesungguhnya di sana (di akhirat) tiada lagi wang ringgit untuk dibuat bayaran, (yang ada hanyalah) diambil hasanah (kebaikan) yang ada padanya, kalau dia tidak mempunyai kebaikan, diambil keburukan orang itu lalu diletakkan ke atasnya.” -Riwayat Bukhari

Abu Hurairah r.a berkata, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa bersedekah seberat biji kurma dari usaha yang baik, dan tidak naik (sampai) kepada Allah melainkan yang baik, maka sesungguhnya Allah menyambutnya dengan tangan kanan-Nya. Kemudian Allah memelihara sedekah itu untuk pemiliknya, sebagaimana seorang kamu memelihara anak-anak kudanya sehingga menjadilah sedekah itu setinggi gunung.” -(al-Bukhari dan Muslim)

Dari Abu Hurairah r.a, dari nabi s.a.w sabdanya:”Sesungguhnya Imam (pemimpin, pembesar atau penguasa) itu adalah bagaikan perisai, di mana orang berperang memakai perisai dan menjaga diri dengannya. Jika Imam memerintahkan supaya bertaqwa kepada Allah ‘Azza wa Jalla dan berlaku adil, dia mendapat pahala kerananya dan jika dia memerintahkan selain itu maka dia mendapat siksa.” -(Muslim)


Wednesday, December 15, 2010

PENGUMUMAN WAT SEMUA PESERTA & MY FOLLOWER ;)


Salam.. ;)






LISTEN2!!! Ada PENGUMUMAN penting....wat kalian semua, suka dimaklumkan... contest "BPR" -bilangan paling ramai dlm satu gambar- akan ditutup 10 hari lebih awal dr due date iaitu dr 1 jan 2011 diganjak lbey awal ke tarikh " 23 dis 2010 "... !!
kalo wt something,, msti de sebabkan... ;)
haha... suprise 4 evry one.. and pastikn korang tnggu pe SUPRISE yg akn aku wat... ;) ok....
kpd yg xsempat or still b'tgkus lmus mncri gmbr my contest 2,, trozkn usaha.. slgi lom t'lmbt.. chaiyok! ;p

please sebarkan.. tok mkluman semua n mke sure 4 evryone y bru nk join or y dah sedia join my contest 2,, mke sure korang jguk blek my blog,, SUPRISE!! ;)

9 comments:

  1. Waahh~ Siap ada surprise tu. tak sabar!

    ReplyDelete
  2. dtg jenguk plak sni.
    ingt nk umum dah..hehe

    ReplyDelete
  3. arini 23hb..bila nk umum ni? kot sy mng ke..da xdpt nk tau nnt..coz da nk blk u mlm ni..pas2 smbg ngn seminggu kem.. da xdpt nk tau pmng..kot2 sy ke kn..hehehe

    ReplyDelete