RENUNGAN

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa yang ada sebarang kesalahan dengan saudaranya maka hendaklah diselesaikan sekarang, kerana sesungguhnya di sana (di akhirat) tiada lagi wang ringgit untuk dibuat bayaran, (yang ada hanyalah) diambil hasanah (kebaikan) yang ada padanya, kalau dia tidak mempunyai kebaikan, diambil keburukan orang itu lalu diletakkan ke atasnya.” -Riwayat Bukhari

Abu Hurairah r.a berkata, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa bersedekah seberat biji kurma dari usaha yang baik, dan tidak naik (sampai) kepada Allah melainkan yang baik, maka sesungguhnya Allah menyambutnya dengan tangan kanan-Nya. Kemudian Allah memelihara sedekah itu untuk pemiliknya, sebagaimana seorang kamu memelihara anak-anak kudanya sehingga menjadilah sedekah itu setinggi gunung.” -(al-Bukhari dan Muslim)

Dari Abu Hurairah r.a, dari nabi s.a.w sabdanya:”Sesungguhnya Imam (pemimpin, pembesar atau penguasa) itu adalah bagaikan perisai, di mana orang berperang memakai perisai dan menjaga diri dengannya. Jika Imam memerintahkan supaya bertaqwa kepada Allah ‘Azza wa Jalla dan berlaku adil, dia mendapat pahala kerananya dan jika dia memerintahkan selain itu maka dia mendapat siksa.” -(Muslim)


Thursday, December 23, 2010

kesinambungan contest BPR ;) - juz need ur comment




SALAM..

hye smua... ;)
nk gtaw ni, contest "BPR" tlah pon tmat dgn rasmiNYA...!!! huh....
hah, korang tegok tajuk jek, da taw pe SUPRISE y korang nnti2 kn 2,, tol x... huh.. ;) taw kn sbb ape aku tamatkn awal contest "BPR" -bilangan paling ramai dlm satu gambar , bcoz aku ade new contest tok korang semua... korang xyah risaw, contest ni senang jek,, juz korang ley drop saje dalam komen box entri ni..
(hanya jawapan dlm komen box saje diterima)... simple rite??


Tahniah kepada 8 peserta t'baik dlm contest "BPR" -kerana tersenarai tok merebut wang tunai misteri.. ;)










3 criteria yg korang kna perlu ada...

i) korang plih mne pic y korang rse pling rmay n sertakn nama blogger tersebut n bilangan y ada dlm pic tersebut..
ii) mesti ada banner contest "BPR" di sidebar blog tersebut n pstikn BLOGGER tersebut link kan kat comment contest 'BPR' ni.. (korang ley tgk ade link di tiap pic tersebut)... juz klick ok!
iii) korang bagi comment thdap pic y korang plih n sebab knpe dy patot mnang...

*kpd 8 bloggers y t'senarai,, yg nk cuba nseb tok contest baru ni,, silekn ok.. amat dialu2kn... ;)








korang ley klik di bwah ok! ;)




















Agak2 dah nampak bayang2 jawapannya?? ;)
mne2 comment y t'bek n mngikut ketepatan kriteria y diminta bakal mendpt topup b'nilaiRM10... mnetaw aku b'mura ati,, aku akn crik lgi 2 or 3 pmnang y t'bek... ape lagi,, rebutla peluang yg ada... new due date 4 dis contest pada 1 jan 2011.. hah,, sbab 2 aku tmatkan awal contest "BPR", sbab aku ade contest baru ni tok korang semua... jom2 ;)

TERBUKA KPD SEMUA FOLLOWER & EVRBDY!!

11 comments:

  1. Cute Mum pilih gulahatimenawan sebagai pemenang sebab rasanya bilangan orang yang boleh muat separuh stadium bukit jalil tue hampir 30ribu.. lagi membanggakan semua dalam gambar itu adalah pendidik & bakal pendidik anak-anak bangsa Malaysia kita..Syarat2 penyertaan juga telah dipenuhi.. Jadi Cute Mum sokong gulahatimenawan sebagai pemenang...

    ReplyDelete
  2. la...kata satu january? penat saya buat entry..xpela anyway thanks..

    ReplyDelete
  3. pada awalnya saya nak pilih gmbr pertama kerana gmbrnya lebih cantik,tp tiada pulak banner kat sidebar
    so saya pilih ...http://gulahatimenawan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. cutemum and fa10: terima kasih! ^____^
    fathaka : terima kasih juge sebab calonkan ima! ;) terharuterharu! hahaha :P

    ReplyDelete
  5. btw all the best ntok semua! ^____^

    ReplyDelete
  6. saya sokong gulahati menawan sebab gmbar tue paling rmay org. :)

    ReplyDelete
  7. kureng phm la..adakah ada apa2 y perlu dilakukan oleh top8 selected 2??

    ReplyDelete
  8. telaga putih:kalo nk comment n sokong tok diri sendiri pon ley,, jnj ckup criteria ;)

    ReplyDelete
  9. kalo xwat pape pon ley kn??

    kpd readers blog ni, sokong la sy..insya Allah sy nya ckup kriteria..bil peserta dlm pic sy 2 jugak telah memecahkan record msia world book of record..ada bukti di blog sy..hehehe

    ReplyDelete
  10. yahoo..terima kaseh abg fat+ha+ka ! :D

    ReplyDelete
  11. salam.. ^_^

    1st nk ucap tahniah kt sume yg tercalon ea.. ^_^ tp, kalau disuruh memilih pemenang, ili rase, ili pilih gambr cik gula hati menawan.. ^_^

    ili pilih gambar yg ke2 sbb ili rase gambr tu ad ramai sgt org.. mayb lam 10 ribu lebih.. tambh2 ag, cik gula hati menawan dah pun memenuhi sume kriteria yg diperlukan.. ad banner cntst di sidebar, n dahpun dilinkkan.. ^_^

    tentang gambr tu, ili xde bnyk nak komen.. tp, ok la sbb cik gula hati menawan pun ad lam tu skali kan, cume x nmpak sbb kecik sgt.. hehe~ ^_^

    utk sbb kenapa cik ghm patut menang, mcm ili bitaw td, ili rase, gmbr cik ghm la yg ad paling ramai org n cik ghm juga dh memenuhi sume kriteria yg dah ditetapkan.. ^_^

    ok fathaka, ili dah join ea.. ^_^

    thanx.. ^_^

    ReplyDelete