RENUNGAN

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa yang ada sebarang kesalahan dengan saudaranya maka hendaklah diselesaikan sekarang, kerana sesungguhnya di sana (di akhirat) tiada lagi wang ringgit untuk dibuat bayaran, (yang ada hanyalah) diambil hasanah (kebaikan) yang ada padanya, kalau dia tidak mempunyai kebaikan, diambil keburukan orang itu lalu diletakkan ke atasnya.” -Riwayat Bukhari

Abu Hurairah r.a berkata, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa bersedekah seberat biji kurma dari usaha yang baik, dan tidak naik (sampai) kepada Allah melainkan yang baik, maka sesungguhnya Allah menyambutnya dengan tangan kanan-Nya. Kemudian Allah memelihara sedekah itu untuk pemiliknya, sebagaimana seorang kamu memelihara anak-anak kudanya sehingga menjadilah sedekah itu setinggi gunung.” -(al-Bukhari dan Muslim)

Dari Abu Hurairah r.a, dari nabi s.a.w sabdanya:”Sesungguhnya Imam (pemimpin, pembesar atau penguasa) itu adalah bagaikan perisai, di mana orang berperang memakai perisai dan menjaga diri dengannya. Jika Imam memerintahkan supaya bertaqwa kepada Allah ‘Azza wa Jalla dan berlaku adil, dia mendapat pahala kerananya dan jika dia memerintahkan selain itu maka dia mendapat siksa.” -(Muslim)


Friday, December 3, 2010

contest mimik muka MENARIK.....




SALAM.. haha.. hari ni,, aku t'trik nk join contest y dibuat oleh cik nurul asyikin kte ni... da first tym.. so, alang2 nk blaja kn.. cri pglman... huh.. tpi, korang kna jdik follower dy dlu taw...

Contest by:
Dateline: 25 DISEMBER 2010

Gambar yang dipertaruhkan:
|
|
|
V

huh... pic dak kecik celik it... comey x? ;)





org y kna tag:

3 comments:

  1. baby sape tu?? comelnye.. kecik2 dah pandai men komputer.. hehe~ ^_^
    thanx ea tag leeya.. t leeya cr gmbr yg sesuai ea.. ^_^

    ReplyDelete
  2. thanks 4 joining!!!! cikin bru nak reply ur msg 'cmner nak tag org'. n skrg ni awk dh tau! watever is.. baby tu comei!! kalah cikin! hehehehe ><

    ReplyDelete
  3. well.. bby 2 me la... tym kecik2.. haha.. ade chance mnang ni... hahaha

    ReplyDelete