RENUNGAN

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa yang ada sebarang kesalahan dengan saudaranya maka hendaklah diselesaikan sekarang, kerana sesungguhnya di sana (di akhirat) tiada lagi wang ringgit untuk dibuat bayaran, (yang ada hanyalah) diambil hasanah (kebaikan) yang ada padanya, kalau dia tidak mempunyai kebaikan, diambil keburukan orang itu lalu diletakkan ke atasnya.” -Riwayat Bukhari

Abu Hurairah r.a berkata, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa bersedekah seberat biji kurma dari usaha yang baik, dan tidak naik (sampai) kepada Allah melainkan yang baik, maka sesungguhnya Allah menyambutnya dengan tangan kanan-Nya. Kemudian Allah memelihara sedekah itu untuk pemiliknya, sebagaimana seorang kamu memelihara anak-anak kudanya sehingga menjadilah sedekah itu setinggi gunung.” -(al-Bukhari dan Muslim)

Dari Abu Hurairah r.a, dari nabi s.a.w sabdanya:”Sesungguhnya Imam (pemimpin, pembesar atau penguasa) itu adalah bagaikan perisai, di mana orang berperang memakai perisai dan menjaga diri dengannya. Jika Imam memerintahkan supaya bertaqwa kepada Allah ‘Azza wa Jalla dan berlaku adil, dia mendapat pahala kerananya dan jika dia memerintahkan selain itu maka dia mendapat siksa.” -(Muslim)


Sunday, November 28, 2010

dunia hiburanku...




Setiap org msti de minat y t'sndri kn... haha.. ni la cte aku..

aku skunk ni nga gle men game PES 2011.. "BECOME A LEGEND"... dri start sepak bola pon xkena, payla ak ni da bnyk pglman mrntau sume league kt arena bola ni,, ckp jek league pe,, EPL, spanish,italy,pes league, n las skunk nga ak men kt league 1.. huh... spe nama aku? kompem2 la "fathaka" !!?!! haha.. ak taw korang knal ak spe.... ;p


tgk la "my data"... gaji ak, b'mula dgn ratus2 shje n now tlah mlnjak ke juta... 8 juta 444 smthing kn.. emm.. spnjg 8 thun ak mlibtkn dlm dnia bola ni,, ak da m'jringkn sbnyak 280 jringan.. ;) well done!


inilah imej aku... gaya x? ak ada own trademark.. pkay cap bai... tgk la fan ak, agak la popular ok..



tgk next pic...

hah,, mulanya,, biasela, player baru,, ne fan nk pndg sgt... tgokla skunk,, mncanak gak naik taw,, ade la lebih 80,000 ke 120,000.... caya la lu "fathaka".. ;p haha


aku b'mula di kelab pe2 ntah,, us. lecce.. da 3 taon dok situ.. nseb bek naik gak,, ade org nk bli ak.. ak troz dpt twran dri aston villa.. n tok ak mngktkn agi aku pnyer gaji, ak pndh ke kelab ehrenhofstadt, pes league.. then,, ak tok mncpai populariti n gaji y tnggi.. lantas ak mnerima twaran dri man utd.. m.u nk ak kot... gle r... spnjg career ak di m.u, ak tlah mnyumbat lbih bnyk gol b'bnding di kelab2 len y pnah ak msok sblom ni.. m.u mmg maen bgus pon.. aku fan dy kot ;) haha..


ini prformnce spanjg aku life kt "ENGLAND".. 1st eleven ngn rooney,,lampard,,gerard,, tery.. ;) b'mula umo ak 18 thun, pnmpilan ak prtme di arena ngara tlah gagal stlah prfrmnce ak y xb'gtu mmbrgsngkn,, mmndgkn ak ni player muda.. biase la.. org bwu nk naek.. hihi.. tgokla, rating pon dpt 5 point smnthing jek... nseb bek la,, next year ak d'pnggil skli lgi tok beraksi n akhirnya,, ak kekal b'sme squad 1st eleven ENGLAND, until now!... ;) HAHA



kompem la ak ni sorang y perform,, tok mnjge populariti ak, haha.. dlm usia ak bwu b'umo 23 taon.. ak da b'jye MENJADI p'megang title "world footballer of the year".. pling bes,, 2x da ak jadi p'megang title "UEFA CLUB FOOTBALLER OF THE YEAR & BEST FORWARD".... ;)



korang msti nk tgok pic ak spnjg career 8 thun ni kn? hehe.....

so? ape macam.. legend kah aku? hihi... smuanya d'tgn anda tok mnntuknnya.. haha... ;)

No comments:

Post a Comment