RENUNGAN

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa yang ada sebarang kesalahan dengan saudaranya maka hendaklah diselesaikan sekarang, kerana sesungguhnya di sana (di akhirat) tiada lagi wang ringgit untuk dibuat bayaran, (yang ada hanyalah) diambil hasanah (kebaikan) yang ada padanya, kalau dia tidak mempunyai kebaikan, diambil keburukan orang itu lalu diletakkan ke atasnya.” -Riwayat Bukhari

Abu Hurairah r.a berkata, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “ Sesiapa bersedekah seberat biji kurma dari usaha yang baik, dan tidak naik (sampai) kepada Allah melainkan yang baik, maka sesungguhnya Allah menyambutnya dengan tangan kanan-Nya. Kemudian Allah memelihara sedekah itu untuk pemiliknya, sebagaimana seorang kamu memelihara anak-anak kudanya sehingga menjadilah sedekah itu setinggi gunung.” -(al-Bukhari dan Muslim)

Dari Abu Hurairah r.a, dari nabi s.a.w sabdanya:”Sesungguhnya Imam (pemimpin, pembesar atau penguasa) itu adalah bagaikan perisai, di mana orang berperang memakai perisai dan menjaga diri dengannya. Jika Imam memerintahkan supaya bertaqwa kepada Allah ‘Azza wa Jalla dan berlaku adil, dia mendapat pahala kerananya dan jika dia memerintahkan selain itu maka dia mendapat siksa.” -(Muslim)


Friday, March 26, 2010


MeNARik2!!.......
Yeah!!! Polis dapat hadiah ulang tahun

NAJIB merasmikan Pelan Integriti PDRM sempena sambutan Hari Polis di Pulapol, Kuala Lumpur.. Tentera ada pelancaran gak tak?? Pelancaran tak de,, terhempas ada,, tengok bawah ni..


Percaya atau x... pesawat terhempas

"dah berlaku dah pon... iktibar semua"


GAMBAR kiri menunjukkan pesawat Pilatus yang stabil sebelum ia terbang menjunam (gambar kanan) dan terhempas di kawasan hutan berhampiran UUM di Sintok, Kedah semalam.. makluman, seorang pilot berpangkat mejar telah meninggal dunia.....

Bush kesat tangan pada baju Clinton.. Tol kew??

BUSH mengesat tangan pada baju Clinton selepas berjabat tangan dengan mangsa-mangsa gempa bumi.... Camne ni?


SEORANG doktor gigi menampal lubang gigi robot humanoid di Universiti Showa, Tokyo semalam..
Mana pergi orang betul ni? xkan tkut nak tampal gigi dah....

86 KFC Britain halal....... =)

GAMBAR menunjukkan restoran Kentucky Fried Chicken halal di Burton-on-Trent, Britain..


GAMBAR menunjukkan penggodam Twitter milik Obama yang dikenali sebagai Francois C....


No comments:

Post a Comment